Erkeklerde Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Kozmetik Eczanesi, Erkeklerde Saç Dökülmesi

Erkeklerde Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Erkeklerde Saç Dökülme Sebepleri Nelerdir?

Erkeklerde saç dökülmesi yaygın olarak şakak ve tepe bölgesinde gerçekleşmektedir. Argenetic Alopecia olarak adlandırılan bu dökülme tipinin nedenleri; genetik faktörler ve Dihidrotestesteron hormonudur. Dihidrotestesteron hormonu; kıl köklerini inceltmekte ve kısaltmaktadır.

Genetik faktörlere ve hormonlara bağlı olarak gelişen saç dökülmelerinde; uzman müdahalesi yapılmadığında saç kökünün yok olduğu ve tekrar saç çıkmadığı görülmektedir. Saç dökülmesi nedenleri dikkatle incelenerek, uzman yardımına ihtiyaç duyulup duyulmadığı anlaşılabilmektedir.

Erkeklerde Saç Dökülmesini Önlemek İçin Ne Yapılabilir? 

Erkeklerde saç dökülmesini engellemek için öncelikle dökülme sebebini tespit etmek gerekmektedir. Saç dökülmesi; genetik faktörlerden veya Dihidrotestesteron hormonundan kaynaklanıyorsa, çözüm için doktora başvurmak gerekmektedir.

Saç dökülmesi; dış etkenler, sağlıksız beslenme ve vitamin eksikliği gibi sebeplerden de kaynaklanabilmektedir. Bu tür durumlarda vitamin takviyesi almak, stresten uzaklaşmak, protein içerikli gıdalar tüketmek ve saç bakım ürünleri kullanmak dökülmeyi durdurabilmektedir.

Erkeklerde saç dökülmesini engellemek için doğal ürünlere ve bakım yağlarına başvurulmaktadır. Kullanılan ürünlerin saç ve cilt tipine uygun olması, dökülme problemini daha hızlı durdurmakta ve sağlıklı saçların korunmasını sağlamaktadır. Saç bakım yağı ve dökülme karşıtı bakım ürünleri kullanan bireylerin; saça zarar verecek boya, ısı ve kimyasal kullanımından uzak durması gerekmektedir.

Etiketler: Kozmetik Eczanesi, Erkeklerde Saç Dökülmesi
Mayıs 08, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı